Лаборатория

За лекарите вече е ясно, че следите от COVID-19 могат да останат за по-продължителен период дори при хора, които са го прекарали съвсем леко. Лесна умора, болка в гърдите, затруднено дишане, главоболие, болки в мускулите са сред най-типичните симптоми на постковид синдрома.У някои пациенти се наблюдава нарушение на съня и на паметта три, дори шест месеца след преболедуването. Тъй като вирусът засяга дейността на сърцето и  прилагането на антибиотици нарушават чревната микрофлора това се отразява и на психиката. Обичайно хората се чувстват отчаяни, депресирани или гневни.

Специалистите в Аджибадем Сити Клиник Варна клиника имат вече значителен опит с лечението на постковид синдрома. Той най-често дава отражение върху белия дроб, сърдечно-съдовата система, черния дроб, бъбреците. Не отлагайте консулта с лекар и не се притеснявайте да потърсите помощ, ако имате оплаквания. При дискомфорт отдайте нужното, за да подобрите Вашето здраве.

С грижа за нашите пациенти създадохме комплекс от прегледи и изследвания, които да очертаят картината на здравето след преболедуван COVID-19. Програмата е както за хора, които са го преживели тежко - с престой в болница или у дома, така и за тези, които искат да проверят състоянието си. 

Програмата Постковид има основен и разширен вариант. И в двата случая са включени преглед от пулмолог със спирометрия /измерване работата на белите дробове/, подбрани кръвни изследвания, образна диагностика на бял дроб /рентген или скенер/. В разширения вариант сме предвидили преглед при кардиолог с включено ЕКГ и изследване ехокардиография, както и изследване на показателите на черния дроб.  

Ние ще организираме изследванията и прегледите за възможното най-кратко време със записване на часове на тел. 0700 33 900, *5544 /раздел Варна/ или e-mail varna@acibademcityclinic.bg. Позвънете или ни пишете, за да научите повече за Постковид програмата.