5kmrun детско бягане

Аджибадем Сити Клиник Варна продължава да подкрепя детското бягане в Морската градина на организацията 5kmrun. На 28 септември, събота, на старта ще застанат ученици на различна възраст и ще пробягат 2 км. Участието е открито за всички желаещи деца и тийнейджъри. На финала ще разиграем чрез томбола безплатни прегледи за УНГ и дерматолог при наши специалисти. Ще има и няколко мотивиращи награди.

Стартът ще бъде даден в 10 ч. на обичайното място - под Пантеона в Морската градина.

През цялата година Аджибадем Сити Клиник Варна осигурява наградите за детското бягане. Стартове за подрастващите се дават всяка последна събота от месеца. До момента осъществихме кампании, посветени на женското здраве и на здравото сърце. Медиците от клиниката подчертават, че редовният спорт, движението, общуването с приятели и дишане на морски въздух целогодишно са предпоставки за укрепване на физическото и ментално здраве. За нашите екипи е важно да разширяват здравната култура и да подкрепят профилактичните прегледи дори и за хора, които се смятат за здрави.

5kmrun е организация, която провежда всяка събота бягане в парковете на големите български градове. Стартовете са безплатни и в тях може да участва всеки. Участниците могат да следят постиженията си и да участват в класации след като се регистрират в сайта https://5kmrun.bg/ Бягането се осъществява постоянно, независимо от метеорологичните условия.