Д-р Влаев, ортопед, преглежда за сколиоза

Родители, лични лекари и дори учителите по физическо възпитание могат да следят за първите прояви на гръбначно изкривяване при подрастващите. Колкото по-рано се забележат признаците и се потърси лекарска помощ, толкова по-успешно е лечението. Първите признаци може да настъпят още в ранна детска възраст, най-често – около 9-та година, обяснява д-р Евгени Влаев, ортопед-травматолог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда от София.

Той ще преглежда във Варна деца и възрастни с костна патология на гръбначния стълб. Консултите са на 8 декември 2023 г. в Аджибадем Сити Клиник Варна на ул. „Брегалница“ със записване на час.
Д-р Влаев осъществява както открита, така и миниинвазивна и артроскопска хирургия. Той има защитена научно-образователна степен „доктор по медицина“ с тема, посветена на хирургичното лечение на сколиоза в детска възраст. 
„Ако едното рамо на детето е по-повдигнато от другото, тогава родителите могат да го забележат. Промяната в стойката е позната също като „симптом на лошо скроената поличка“ – дрехите стоят видимо асиметрично. Болката в гръбначния стълб се появява по-късно“, казва д-р Влаев. Според статистиката момичетата страдат 8 пъти по-често от сколиоза от момчетата на тази възраст.
Ортопедът ще преглежда и възрастни с ортопедични проблеми. Прегледите във Варна са със записване на час на тел. 0700 33 900, 0892 20 20 80 и са само платени.

Свързани отделения