По традиция посвещаваме месец ноември на мъжкото здраве и стартираме кампания посветена на Мовембър. Мовембър е движение, което се заражда в Мелбърн, Австралия. Най-отличителната му черта са причудливите мустаци, които мъже от цял свят отглеждат в знак на солидарност през месец ноември. Самото име Мовембър e игра на думи, идващо от първата сричка на думата мустаци на английски (moustache) в комбинация с името на месец ноември.

Всичко започва от група приятели, които решават да си пуснат мустаци в подкрепа на мъжкото здраве. Мовембър е ежегодно събитие. То има за цел повече хора да бъдат запознати за здравословните проблеми при мъжете като рак на простата, рака на тестисите и не на последно място да обърне поглед към психичното им здраве.

Движението Мовембър окуражава мъжете да си правят редовно профилактични прегледи. Често раковите заболявания се развиват без симптоматика и най-сигурният начин за ранно диагностициране са регулярните изследвания и прегледи при уролог. Нашите лекари са категорични: рака на простата е напълно лечим, когато е открит навреме.

Аджибадем Сити Клиник Варна за поредна година подкрепя инициативата и отново ще говорим на мъжете и на жените край тях за профилактиката на мъжкото здраве.