Д-р Велина Керековска, ендокринолог

Д-р Велина Керековска, ендокринолог, започна прегледи в Аджибадем Сити Клиник Варна. Младата лекарка приема и консултира пациенти със захарен диабет, метаболитни нарушения и затлъстяване, заболявания на щитовидната и паращитовидната жлеза. Тя преглежда също пациенти с остеопороза, хипофизни, надбъбречни и гонадни нарушения. 

Младата лекарка е завършила с отличие Първа езикова гимназия с английски и немски езици и Медицинския университет във Варна. По време на следването си е провела стажове в университетски боници в Москва, Дрезден, Виена и Кьолн. Специализира ендокринология в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към УМБАЛ "Св. Марина"-Варна. От 2018 до 2023 г. е асистент-висше училище към УС "Ендокринология и болести на обмяната“ към Медицински университет–Варна, като преподава на студенти специалност „Медицина“ – българоезично и англоезично обучение. От 2019 г. е редовен докторант по програма „Ендокринология и болести на обмяната“. Основният й научен интерес е свързан със захарния диабет.

Д-р Керековска има опит с употребата на  на сензори за продължително глюкозно мониториране. Тя провежда обучение на пациенти със захарен диабет относно хранително-двигателен режим, приложение на нови терапевтични схеми и медикаменти за интензифицирано перорално и инсулиново лечение, контрол и самоконтрол на кръвната захар. Специализирала е и притежава сертификат за Ехография на шийна област.

В Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Керековска преглежда от понеделник и сряда по график. Записване на час - на тел. 0700 33 900, 0892 20 20 80 или чрез сайта ни https://acibademcityclinic.bg/varna/onlajn-uslugi/planirai-svoq-pregled  Консултите са платени или със здравно-застрахователни фондове. Очаква се д-р Керековска да започне работа и с направления по Здравна каса.