По четири футболни легенди от отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА ще застанат рамо до рамо с представители на трите лечебни заведения – Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Инициативата е част от информационната кампания „Обединени в грижа за мъжкото здраве“ на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве – ноември.

В рамките на 60 минути, специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица от отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА, ще облекат еднакви екипи, и ще играят приятелски мач, провокирайки мъжете към по-чести профилактични прегледи.

В повечето случаи здравословните проблеми, засягащи мъжете, не се диагностицират навреме. Причината е страхът от преглед. Данните показват, че ракът на простатата е един от най-често диагностицираните в България. Той често се развива без симптоми и най-сигурният начин за благоприятен развой на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст.

Аджибадем Сити Клиник полага непрестанни усилия, за да повиши осведомеността за здравословните проблеми, засягащи мъжете. Ето защо с тази инициатива Аджибадем Сити Клиник, заедно с отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА цели да привлече обществения интерес към регулярните прегледи и навременната превенция, както и да постави въпроса за личната отговорност към собственото здраве и излизането от зоната на комфорт. 

Приятелският мач ще се проведе на 17 ноември при затворени врати. Видео от срещата ще бъде публикувано скоро след това.