Ръководителят на клиниката по съдова хирургия към болница “Хитцинг” във Виена, Австрия, проф.Томас Холценбайн ще се срещне с пациенти на 27 април в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, гр. София.

Проф. Томас Холценбайн е световноизвестен специалист, специализирал в САЩ, под ръководството на най-добрите хирурзи в областта на съдовата хирургия. Дълги години е работил в Университетската болница по съдова хирургия във Виена и е специализирал в областта на оперативните интервенции при съдови усложнения при пациенти с диабет. Провежда лечение на едни от най-сложните съдови заболявания и състояния: дистален байпас на горни и долни крайници, хирургия на супрааортните артерии и аортна хирургия, реконструкция на големи вени, операции на съдови тумори и много други.

Някои състояния се срещат много рядко в практиката, а аз имам професионалния шанс да се сблъсквам с тях по-често. Става дума за много сложни и редки заболявания, част от които са генетични, а други обусловени от възрастта. От 2004 г. идвам редовно в България, за да оперирам, често по покана на доц. Стефан Стефанов от Клиниката по Съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Радвам се, че сега ще имам възможност да помогна и с експертиза към различните пациентски случаи”, коментира проф. Томас Холценбайн по повод идването му в България.

В България има пациенти с много тежки съдови заболявания. През годините проф. Томас Холценбайн ни е гостувал не веднъж за сложни операции на аортни аневризми, тежки девиации на аортата и прилежащите съдове, както и на сложни торако-абдоминалните аневризми. Възможността, която се предоставя на българските пациенти с тези срещи е огромна най-вече от гледна точка на факта, че ако при даден пациент се открие нужда от оперативно лечение, то би могло да се извърши в екип с проф. Томас Холценбайн, но в България.”, добави доц. Стефан Стефанов, завеждащ отделението по съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

---------------------------------------------

Всеки, който желае да направи консултация с екипа на доц. Стефанов и проф. Холценбайн на 27 април, трябва да запази час предварително на телефон *5544 с опция Младост. Цената на прегледа е 350 лв. Прегледите ще се извършват в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, гр. София.

Свързани отделения