Превантивната медицина и цялостният подход към здравето на пациента стават все по-ценни в съвременния свят. В България интересът към здравословния начин на живот и ранната диагностика на заболяванията нараства с бавни темпове. Един от популярните и ефективни модели, който набира популярност в страната, е турският модел за Check-up програма.

Какво е Check-up?

Check-up програмите в Турция са създадени да предоставят цялостна и детайлна оценка на здравословното състояние на пациента с акцент върху профилактика и ранно откриване на заболявания. Те са популярни заради своето удобство и комплексност и обикновено включват различни медицински изследвания и консултации в един организиран пакет, който може да включва транспорт и настаняване. Често пациентите получават помощ от личен координатор или здравен консултант, който осигурява плавен и организиран процес на прегледите. Програмите са проектирани да бъдат бързи и удобни. Всички необходими тестове и прегледи се извършват в рамките на един ден или два, което спестява време и усилия на пациента.

Как "Acibadem City Clinic УМБАЛ Младост" в България предоставя отличен пример за успешна интеграция между качество и удобство в иновативна Check-up програма?

В "Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост" е открит Център за профилактика на здравето още през 2018 г., базиран на турския модел на компанията Acibadem в Турция. Той предлага персонализирани профилактични прегледи, които се правят в рамките на един ден, в комфортна самостоятелна зона в болницата и без изчакване пред кабинети. Пациентите получават персонално придружаване и съдействие от координатор по време на целия процес, а при нужда се осигурява и преводач.

Прегледите и изследванията се извършват от квалифициран екип от медицински специалисти, които работят в синхрон. Тъй като Центърът за профилактика е част от болнично заведение, налице е възможност и за бърза консултация и прегледи при различни специалисти, ако това е необходимо, без пациентът да идва допълнително. Това прави възможно бързото поставяне на диагноза и започване на лечение при нужда.

Болницата е и водещ онкологичен център в страната, което позволява и включването на скрининг за ракови заболявания във всички пакети на Check-up. Пациентите се тестват за най-разпространените видове рак в страната, включително рак на дебелото черво, бял дроб, щитовидната жлеза, рак на шийката на матката и рак на гърдата при жените и рак на простата при мъжете.

Само през септември може бързо и лесно да планирате и направите своите профилактични прегледи в Центъра за профилактика на здравето в "Acibаdem City Clinic УМБАЛ Младост" с 15% отстъпка от стандартните цени. Можете да избирате между стандартни или разширени пакети.

За повече информация и планиране на профилактичен преглед - обадете се на 0895584221 или посетете страницата ТУК.