Срещата е посветена на немедицинската грижа в онкологичната болница и ще се проведе на 26 февруари 2016 г., петък, от 13.30 часа в заседателната зала на Aджибадем Сити Клиник Онкологичен център (бул. Цариградско шосе 66 А, в близост до метростанция „Интерекспо център“, до Научния комплекс на БАН).

По време на работната среща ще бъде представена спецификата на социалната работа в онкологичния център, както и аспектите на психологическата подкрепа за пациенти, лекари, специалисти, близки на пациенти и др. Д-р Галина Маркова от Нов български университет ще представи аспектите на резилианса – специфичната способност на хората да се справят с травматични събития. Участниците в събитието ще получат сертификат за участие в обучение.

Срещата е отворена за специалисти по социална работа, психолози, студенти, а участието е безплатно.

Центърът за немедицинска грижа е част от най-новото лечебно заведение от веригата Аджибадем Сити Клиник – Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. В болницaта се извършват дейности по медицинска онкология, модерно лъчелечение, генетични консултации. Разработват се и се прилагат програми за психологическа стабилизация на пациентите и техните близки. Част от екипа на лечебното заведение са социален работник, психолог и пациентски консултант, които предоставят подкрепа на пациентите, техните близки, лекарите и специалистите, работещи в Аджибадем Сити Клиник. Центърът за немедицинска грижа предоставя възможност за стажове на студенти по социална работа, клинична социална работа и психология.

 

Програма   на срещата

13.30

Регистрация.

Кафе.

 

14.00

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ ЕООД Втора клинична база и неговото място в лечебната система   на страната. Възможности за пациентите с онкологични заболявания.

Д-р Сашка Рускова,   управител

Аджибадем Сити   Клиник УМБАЛ ЕООД Втора клинична база

14.30

Социална   работа в онкологична болница – подкрепа на пациентите, техните близки,   партньорска мрежа. Специфика на социалната работа с пациенти с онкологични   заболявания. Подходи.

Александър Миланов,   Център за немедицинска грижа

15.00

Психологично   консултиране на онкоболни пациенти, техните близки и медицинският персонал.

Д-р Маргарита Тарейн,   Център за немедицинска грижа

15.30

Какво   помага на хората да се справят с травматичните събития? Резилиънс.

Д-р Галина Маркова,   Нов български университет

16.30

Обиколка на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ ЕООД Втора клинична база

Тереза Илиева, маркетинг   експерт, Аджибадем Сити Клиник

 

Забележка: Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ ЕООД не поема пътни, дневни и квартирни разходи на участниците в работната среща.

 

За повече информация и потвърждение

Александър Миланов,

Център за немедицинска грижа

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ ЕООД - Втора клинична база

Тел.: 0888 27 12 83

e-mail: aleksander.milanov@cityclinic.bg