Проф. Асен Дудов, началник на  Клиниката по Медицинска онкология на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, бе поканен да изнесе презентация в първи панел на най-престижното събитие в сферата на здравеопазването. Конференцията „Иновации и добри практики в здравния сектор“  събра над 300 участници от страната и чужбина, за да обменят идеи и практики как да се развие здравеопазването у нас.

Проф. Дудов беше специален участник на конференцията в качеството си на Председател на онкологичното научно дружество (БОНД) и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. Той е водещ специалист с над повече от 25 години опит в областта на Медицинската онкология. Проф. Дудов е създател и ръководител на първия в страната Център за лечение на невроендокринни тумори и Център за химиотерапия на стомашния карцином и първичен чернодробен карцином. Богатият опит на проф. Дудов допринася за развитието на Клиниката по Медицинска онкология, която е с изключителни възможности за диагностика,  стадиране и проследяване на пациенти с всички солидни злокачествени заболявания. Това позволява за всеки болен да се изготвя индивидуален лечебен алгоритъм на поведение, за да бъде предоставена персонализирана грижа, включваща най-съвременни методи на лечение.

Иновативните подходи и успешният болничен мениджмънт бяха фокус в богатата програма на най-мащабната конференция в здравеопазването, която бе открита от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. За четвърта поредна година вестник „Капитал“ организира събитието, което събра на едно място представители на държавно управление, международни институции, регулаторни органи, здравни заведения и фармацевтични компании. В рамките на конференцията лекторите представиха теми като „Какви са моделите за болничен мениджмънт във Великобритания“ и „Оценка на здравните технологии за медицинските дейности и изделия“, които засягат предизвикателствата и възможностите пред българското здравеопазване.