Пандемията COVID-19 показа, че трябва да поемем лична отговорност за здравето си, а грижата за него да се превърне в наш основен приоритет. И това не е просто добро хрумване. Доказано е, че превенцията в здравословен аспект намалява риска от заболявания, а по този начин подобрява и качеството на живот. И въпреки това милиони хора не се възползват от препоръчителните услуги за превантивни здравни грижи. Според последната статистика на Евростат, българите са посещавали най-нередовно личния лекар само след гърците. Факт, който доказва, че 50% от българите все още разчитат на добрия късмет, който обаче работи само до време. 

Инвестицията в здравето се отплаща в дългосрочен план. Редовните прегледи могат да спестят хиляди притеснения и похарчени пари за лечение на тежки заболявания. Много често спасяват и животи. И на теория всичко звучи добре и напълно правилно. Всички разбираме колко важно е здравето и грижата за него. На практика, обаче, не полагаме достатъчно грижи - не посещаваме лекар дори за важните профилактични прегледи, често неглижираме силно изразени симптоми, с които живеем години, надявайки се да преминат от само себе си. Молим се за здраве, пожелаваме си здраве… мисълта за рак ни ужасява, но не посещаваме лекар дори за най-разпространените ракови заболявани - рак на гърдата, рак на простата, рак на дебело черво. Все социално значими заболявания, стоящи на челни позиции по заболели в страната ни. Каква е причината и може ли тя да оправдае едно закъсняло лечение? Липсата на време, тежката бюрокрация в медицинските структури, дългото чакане пред кабинети, трудният достъп до добри специалисти? Могат ли тези причини да се окажат препъни камъчето по пътя към  нашето здраве? Готови ли сме да платим цената след това?

—-----------------------------

Само през септември може бързо и лесно да планирате и направите своите профилактични прегледи в Центъра за профилактика на здравето в Acibаdem City Clinic УМБАЛ Младост с 15% отстъпка. Профилактичните програми са съобразени спрямо пол и възраст и гарантират няколко ключови предимства за пациентите:

  • Ще спестите време - всички прегледи и изследвания се правят в рамките на половин ден, в комфортна самостоятелна зона и без изчакване пред кабинети
  • Ще проверите здравния си статус - пакет с най-важните прегледи и изследвания, според вашия пол и възраст
  • Ще направите скрининг за най-разпространените ракови заболявания 
  • Ще получите точна и експертна оценка от екип доказани специалисти
  • Ще имате копие от всички проведени образни, функционални и лабораторни изследвания

Можете да избирате между следните пакети: 

Стандартен пакет: жени до 39 г.

Разширен пакет: жени над 40 г.

Стандартен пакет: мъже до 40 г.

Разширен пакет: мъже над 40 г.

Важна част от концепцията на болницата за профилактика е превенцията, в частност скринингът за ракови заболявания, който позволява ранното им откриване. При всички пациенти задължително се провеждат следните тестове:

  • Рак на дебело черво - Тест за наличие на окултна (скрита) кръв във фецес, което позволява ранна диагностика на полипи на дебелото черво.
  • Рак на гърда - Ехографията на млечни жлези и/или мамографията (за жени)
  • Рак на шийката на матката - Прегледът при гинеколог и провеждането на цитонамазка позволяват ранна детекция на злокачествени заболявания на женската полова система (за жени)
  • Рак на простатата - При всички мъже се изследва PSA (простат-специфичен антиген) и се провежда преглед от уролог за да се изключи рак на простатната жлеза (при мъже)
  • Рак на щитовидна жлеза - Прегледите от ендокринолог включват ехография на щитовидната жлеза

След приключване на скрининга лекар специалист ще обобщи резултатите от всички изследвания и препоръки за лечение на установените здравословни проблеми. За информация и планиране на профилактичен пакет, обадете се на 0895 584 221 или посетете страницата ТУК