Днес отбелязваме Световния ден на здравето. В България това е и професионалният празник на всички лекари, сестри, фармацевти и всички здравни работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората.

На този ден изразяваме нашата огромна признателност към целия екип на Acibadem City Clinic Младост и всички наши колеги, които с професионализъм и всеотдайност се борят за най-ценното - грижата за човешкия живот!

Честит празник на здравето!

-------------------------------------------------
Денят се чества от 1948 г. по инициатива на Световната здравна организация, а у нас го отбелязваме и като Ден на здравния работник от 1964 година. Всяка година фокусът и темата, под чиито надслов преминава 7 април, са различни. През 2023 г. посланието е „Здраве за всички“.

Аджибадем Сити Клиник прегръща и припознава идеята за грижата към здравето на всеки пациент като лична кауза. В името на това ежедневно извършваме малки и големи чудеса, а напредъкът, който професионалистите от болничната ни група бележат с неуморен труд, е съизмерим само с този на световно ниво.

Затова днес, когато отбелязваме Световния ден на здравето, обръщаме поглед към всички, които са избрали грижата към обществото и другите за свой професионален и човешки дълг и надникваме към личното отношение към пациента.

Честит Световен ден на здравеопазването и професионален празник на здравния работник!