Днес имаме огромното удоволствие да Ви срещнем с Оркун Саръбъйък – прокурист на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ, с който ще поговорим за предизвикателствата, пред които е изправен секторът на здравеопазването днес и възможностите, които предоставя бъдещето за неговото успешно развитие.

Г-н Саръбъйък е утвърден професионалист с богат опит в сферата на здравеопазването и бизнес анализите. Той започва своята кариера в Аджибадем Хелткеър Груп, където има ключова роля в анализа, отчитането и бюджетиране на групово ниво. През 2017 г. се присъединява към екипа на Аджибадем Сити Клиник, заемайки позицията „Супервайзър бюджетиране и бизнес анализи“. В тази роля той демонстрира изключителни умения в управлението на финансови ресурси и оптимизация на бизнес процеси.

Неговата успешна кариера продължава да се развива и през ноември 2023 г. г-н Саръбъйък е повишен до прокурист на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ. В новата си позиция той носи отговорност за стратегическото управление и развитието на болницата, както и за прилагането на най-добрите практики в здравеопазването

С неговия богат опит и задълбочени познания в областта на бизнес анализите и бюджетирането, г-н Саръбъйък играе ключова роля в осигуряването на висококачествени медицински услуги и ефективно управление на ресурсите в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.

Здравейте, г-н Саръбъйък. Радваме се, че днес сте наш гост. Да започнем нашия разговор от там как избрахте сферата на здравеопазването за Ваш професионален път на развитие?

След като завърших образованието си със специалност „Индустриално инженерство“, търсех сектор, в който да мога да използвам и усъвършенствам знанията си. Много от моите колеги се насочиха към сферите на производството, финансите или управлението на проекти, където вече съществуваха създадени процеси и модели на работа. От друга страна, в здравеопазването (или по-точно в болничния сектор) нямаше достатъчно изследвания, свързани с ефективността и оптимизацията. Ето защо реших да се насоча именно към тази сфера, за да я опозная и да намеря начин за прилагане на оптимизацията в нея

Пълното интервю може да прочетете тук.