Най-модерното органосъхраняващо лъчелечение вече се извършва и в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. Предимството  му е е, че не само изпълнява същите функции като операция, но спестява на пациентите необходимостта от упойка, няма кървене и следоперативна болка.

Изключително прецизната техника, която се прилага в Клиниката по Лъчелечение и радиохирургия, отдавна е доказала своето ефективно и самостоятелно действие, приложено без разрез на кожата при ранно диагностициран рак на говорния апарат (ларинкса), простата, маточната шийка и кожата. „Лъчелечението е метод, при който йонизиращи лъчи проникват с изключителна точност в тъканите и при всеки сеанс ликвидират част от злокачествените клетки“, обяснява д-р Николай Недев, началник  на Клиника по лъчелечение и радиохирургия. Високата резултатност се дължи на принципа му на действие, който използва  по-голямата уязвимост на болните клетки и същевременно по-високата способност на здравите тъкани да се възстановяват в периода между всяко облъчване.

Сред безспорните предимства на най-съвременното лъчелечение е възможността за запазване на нормален говор, което е от изключително значение за хора с професии като преподавател, адвокат, лекар и др. Козметичните резултати при рак на кожата са значително по-добри след облъчване в сравнение с пластичната хирургия - при оздравяване белезите от тумора са напълно изчезнали.

При брахитерапията източникът на лъчение се имплантира в самия засегнат орган и по този начин концентрира цялата мощ на лъчелечението върху злокачественото образование.  Изследванията показват, че след брахитерапия в най-голяма степен се запазва способността за ерекция при пациентите с простатен карцином. Тази интервенция е с широки възможности за приложение. 

Клиниката по Лъчелечение  и радиохирургия извършва авангардни процедури в борбата с рака. Органосъхраняващото лъчелечение може да бъде интегрирано с лекарствено лечение при необходимост, което осигурява на пациентите запазване на нормални функции на говор, хранене, дефекация, дишане, ерекция. У нас брахитерапия на простата се извършва единстено в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, където онкологично болните могат да разчитат на дългогодишния опит на д-р Недев. Надграждането на лъчелечението с най-съвременните техники осигурява свеждане на нежеланите странични ефекти до минимум в сравнение с външното облъчване.