Над 40 лекари от Аджибадем Сити Клиник бяха отличени в инициативата „Лекарите, на които вярваме“. Изразеното признание е изключително ценно за лекарите, тъй като номинациите им са знак на благодарност за техния труд и професионализъм от доволни пациенти. Инициативата е на вестник “24 часа” и се провежда за 7-ма поредна година с цел откриване и популяризиране на най-добрите, най-отговорните и най-отдадените на професията български медици.

 

Отличените лекари от Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център са:

Проф.д-р Асен Дудов, дм – началник на Клиниката по медицинска онкология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център.

Проф. Ирена Костадинова – началник на Клиниката по нуклеарна медицина към Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център.

Д-р Николай Недев – началник на Клиника по лъчелечение и радиохирургия към Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център.

Доц. Стоян Ханджиев, дм - началник на клиника по Гастроентерология към Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център.

Д-р Асен Петров - началник  на Ендоскопски сектор – инвазивна гастроентерология  към клиника по Гастроентерология,  Аджибадем Сити Клиник-Онкологичен център.

Д-р Емилия Дончева - специалист "Хигиена на храненето, Хранене и диететика"


„Тези награди са стимул за лекарите да вървят напред, да продължават квалификацията си в полза на българските пациенти“ – с тези думи здравният министър Кирил Ананиев откри церемонията по награждаването.

 

Тази година за пръв път бяха отличени и най-иновативните болници в сектора. Благодарение на инвестициите в развитието на своите специалисти и закупуване на последно поколение апаратура, Аджибадем Сити Клиник съвсем заслужено получи  специалния приз. Г-н Андрей Марков, изпълнителен директор на Сърдечно-съдовия център, прие наградата от името на цялата група лечебни заведения. „Ние сме тук, за да подкрепим лекарите в България, защото те имат нужда да се чувстват уверени в това, което правят.“ –  сподели г-н Марков.

 

Инициативата „Лекарите, на които вярваме” се реализира от 2010г. Всяка година номинираните от читателите на вестник „24 часа” лекари, се включват в сборник , в който може да бъде открита полезна информация за техния професионален опит и специализации.