Най-голямата здравна група в България Аджибадем Сити Клиник получи награда за най-добри дигитални иновации в здравеопазването на фестивала WEBIT 2017. Отличието бе връчено на медицинският директор и началник отделение по Кардиология и Ангиология на Сърдечно-съдовия център София доц. д-р Иво Петров. Церемонията по награждаването на фестивала - най-голямото дигитално събитие в Централна и Източна Европа, се проведе в София Тех Парк на 25 април 2017 г.

WEBIT фестивалът е едно от най-мащабните и влиятелни цифрови и технологични събития в Европа, на което участие тази година взеха повече от 300 лектори и 5000 посетители от повече от 90 страни. Събитието се проведе под патронажа на президента на България Румен Радев, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

Победителите в различните категории за най-добри дигитални иновации както в България, така и в Централна и Източна Европа получиха наградите си от световните лидери в своите области. Категорията, в която бе отличена Аджибадем Сити Клиник, е за въвеждане и прилагане на дигитални иновации в областта на здравеопазването - дигитална екосистема от инструменти и решения за повишаване качеството на медицинските грижи и услуги за пациентите.