Първите процедури в Центъра за лечение на болката бяха извършени на 25 и 26 юни от доц. Славомир Кондов и неговия екип.

"Всички пациенти със средна към силна болка, която е трудна за овладяване и/или има потенциал за хронифициране, са показани за консултация със специалист по болката и преценка за използване на интервенционални техники на обезболяване."- сподели доц. Кондов.

В центъра специалистите извършват редица обезболяващи процедури за лечение на невропатична болка, както и на болка в следствие на онкологични заболявания, при пациенти в напреднал стадии. 

Повлияването на болката е възможно по два различни начина: медикаментозно и чрез обезболяващи интервенции. Въпреки приема на подходящите за целта медикаменти, при около 15% от пациентите така и не се постига задоволително ниво на обезболяване. Именно това са и кандидатите за използване на интервенционални техники за лечение на болката. 

През месец юни бяха проведени първите четири оперативни процедури за лечение на болката. И при четиримата пациента се извърши радиофреквентна аблация REF, като един от тях беше с онкологично заболяване, а останалите с дегенеративни заболявания на гръбначния стълб. При всички процедурата премина без усложнения и с добър резултат. 

Повече за Центъра за лечение на болката и процедурите, които се извършват в него, може да прочетете тук: 

За записване на час за консултация с доц. Славомир Кондов може да се обадите на 0700  13 127.