Хроничната венозна болест, включваща и разширените вени, засяга голяма част от населението не само в България, но и в света. Дамите  са по-засегнати от това заболяване заради хормоналния дисбаланс и физиологичните промени, които настъпват по време на бременност. Нелекуваната хронична болест може да доведе до животозастрашаващи състояния, белодробен тромб, откъсване на съсирек и миграция в белия дроб – белодробен инфаркт.

 Кампанията „Вземи краката си в ръце“, която се организира за втора поредна година от Българското дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, има за цел да повиши информираността относно рисковете от появата на разширени вени, ранните симптоми на венозната болест и необходимостта от своевременна диагностика и лечение. Като част от кампанията, съдовите хирурзи от Аджибадем Сити Клиник Младост ще извършват безплатни прегледи на 9 и 10 юли.

 Желаещите да запишат час за преглед могат да го направят ТУК, а графикът на лекарите е следния:

  Д-р Стефан Стефанов - Младост - 9 юли от 14:00 до 17:30ч

Д-р Владо Галачев - Младост - 10 юли от 14:00 до 18:45ч

 

Българското дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология организира безплатни прегледи за хронична венозна болест в рамките на национална информационна кампания за превенция по хронична венозна болест повече от 20 години