По инициатива на Международен отдел на групата, изпълнителните директори  на  Болница Токуда и Онкологичен център от групата на Аджибадем Сити Клиник, д-р Венелина Милева и г-н Атанас Туманов, подписаха меморандум за сътрудничество с две водещи болници в Китай - The Second Hospital of Shanxi Medical University и Guizhou Provincial People’s Hospital (GPPH). Партньорството насърчава обмен на медицински опит и практики в сферата на иновациите. Целта е установяване на трайни взаимоотношения между водещи институции в здравния сектор, посредством семинари с утвърдени специалисти и обмен на опит от двете страни.


„Подписването на този меморандум е огромен успех за нашата организация. Вашата група има значителни постижения в областта на медицината и за нас е чест да можем да си колаборираме.“ -  заяви г-н Шаолин Шу, вицепрезидент и генерален секретар на Асоциацията на китайските болници.  Основните акценти на провелата се дискусия засегнаха мениджърските политики на болниците, прилагането на актуални медицински практики, използване на най-модерната апаратура, както и работа с международни пациенти.


В 20-членната китайска делегация бяха включени мениджъри на някои от водещите болници в Китай, управители на фармацевтични компании, представители на болнични организации – част от Асоциацията на китайските болници и Алианса за сътрудничество между болниците на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Лечебните заведения от групата Аджибадем Сити Клиник са членки на асоциацията от месец ноември 2017 година, подобно на много европейски болници. Подписването на меморандума за сътрудничество е стъпка към бъдещите съвместни проекти заложени в програмата на асоциацията.


Непосредствено преди визитата си в Аджибадем Сити Клиник китайската делегацията присъства на Международна конференция по болничен мениджмънт във Варшава, Полша, на която официална покана от асоциацията получи и Мениджър Международен отдел за групата – Албена Хинова. Участието на Аджибадем Сити Клиник на конференцията, организирана в тясно сътрудничество между Полската федерация на болниците и Алианса за сътрудничество между болниците на Китай и страните от Централна и Източна Европа, бе от изключително значение.


След подписването на меморандума, представителите на асоциацията направиха опознавателна обиколка в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, и имаха възможност да се запознаят на място със специалистите, технологиите и практиките в лечебното заведение.


В заключение на срещата бе заложен и планът за бъдещите съвместни проекти между институциите за 2019-2020 г.