След изтичането на 14-дневната задължителна карантина, пред пациентите преминали през Ковид-19 стои важният въпрос как да се завърнат към нормалния си начин на живот по здравословен и правилен начин.

„Независимо колко леко са прекарали вируса, пациентите трябва да направят профилактичен преглед след това“ – съветва д-р Александър Носиков, специалист кардиолог.

Лекарите препоръчват да се проверят основните органи, които могат да бъдат засегнати от Ковид.

-          Сърце

-          Бял дроб

-          Бъбреци

-          Черен дроб

-          Нервна система

Две седмици прекарани под карантина може да са отразят на цялостното здраве на организма и е препоръчително извършване на профилактични изследвания за установяване на статуса на пациента. Част от симптомите може да се усещат с по-лек интензитет дори и три месеца след приключване на заболяването. „На тялото след тежка инфекция му трябва време, за да се възстанови“ – споделя специалистът.

Чуйте всички съвети на д-р Носиков и важна информация за преболедували инфекцията във видеото: https://youtu.be/D3RvoxvQJQs

Може да запишете час за преглед с д-р Александър Носиков на телефон 0700 13 127 или *5544, както и чрез контактната форма на сайта ни: https://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia_mladost/doctors/d-r-aleksandyr-nosikov

Д-р Носиков преглежда пациенти платено и със застрахователни фондове.