Горди сме да споделим, че болниците от групата Аджибадем Сити Клиник са единствените в България, които са акредитирани с международния стандарт за качество и безопасност в здравеопазването – Joint Commission International (JCI).

В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост се спазват петте международни цели по безопасност за пациентите със съответните разписания и политики.

  1. Идентификация на пациентите с гривни при хоспитализация.
  2. Ефективна комуникация – пациентите биват информирани устно и писмено от персонала на болницата за тяхната безопасност по време на престоя им.
  3. Извършва се двойна проверка при приложение на високо-рискови медикаменти.
  4. Намаляване на риска от вътреболнични инфекции и спазване на правилата за хигиена на ръцете като основен приоритет в тази посока.
  5. Измерване на риска от падания – рискът от падания се измерва при всички пациенти, като се предприемат съответните мерки при среден или висок риск.

Всички правила и политики, както и взетите мерки от персонала на болницата се описват в документация като процеси и се правят анализи, свързани с безопасността на пациентите. Освен на високо качество апаратура и квалифицирани специалисти, пациентите в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, могат да разчитат и на изключително високо ниво на сигурност по време на хоспитализацията си при нас.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В случай, че станете свидетел на некачествена грижа и застрашаване на пациентската безопасност, бихте могли да сигнализирате на тел. 0895584017 или директно да докладвате случая към JCI тук.

The hospital notifies the public it serves about how to contact its hospital management and JCI to report concerns about patient safety and quality of care. Methods of notice may include but are not limited to, the distribution of information about JCI, including contact information in published materials such as brochures, and/or posting this information on the hospital’s website. The following link is provided to report a patient safety or quality of care concern to JCI: link