Горди сме да споделим, че болниците от групата Аджибадем Сити Клиник са единствените в България, които са акредитирани с международния стандарт за качество и безопасност в здравеопазването – Joint Commission International (JCI).

В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост се спазват петте международни цели по безопасност за пациентите със съответните разписания и политики.

  1. Идентификация на пациентите с гривни при хоспитализация.
  2. Ефективна комуникация – пациентите биват информирани устно и писмено от персонала на болницата за тяхната безопасност по време на престоя им.
  3. Извършва се двойна проверка при приложение на високо-рискови медикаменти.
  4. Намаляване на риска от вътреболнични инфекции и спазване на правилата за хигиена на ръцете като основен приоритет в тази посока.
  5. Измерване на риска от падания – рискът от падания се измерва при всички пациенти, като се предприемат съответните мерки при среден или висок риск.

Всички правила и политики, както и взетите мерки от персонала на болницата се описват в документация като процеси и се правят анализи, свързани с безопасността на пациентите. Освен на високо качество апаратура и квалифицирани специалисти, пациентите в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, могат да разчитат и на изключително високо ниво на сигурност по време на хоспитализацията си при нас.