Акушерство и гинекология

Запази час

В здравословен план животът на една жена може да се раздели на няколко етапа на развитие. С всеки един от тях настъпват и различни физиологични промени и съответно нужда от специализирана грижа.

В това отношение кабинетът по акушерство и гинекология към Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, предлага пълен спектър от услуги и изследвания, които осигуряват точна диагностика и съвременно лечение. Екип от доказани специалисти предлагат своето експертно мнение на жени от различни възрастови групи и с различни медицински състояния:

  • гинекологични прегледи и консултации
  • микробиологични и цитологични изследвания (цитонамазки)
  • третиране на "ранички" на маточната шийка
  • хормонално и хормонозаместително лечениe
Какво да очаквате при прегледа?

На въпроса какво да очаквате от един гинекологичен преглед, няма еднозначен отговор. Всяка консултация е индивидуална и зависи предимно от причината за посещението и конкретното медицинско състояния на пациента. Бъдете подготвени, че лекарят може да ви задава лични въпроси и предварително помислете за въпроси, които ви интересуват. Датата на последния ви месечен цикъл трябва да бъде съобщена на лекаря.

Не се притеснявайте, прегледите се извършват в комфортна обстановка, а лекарят ще подходи към вас с нужното разбиране и търпение.

Полезно е да знаече, че два дни преди прегледа ви е препоръчително да избягвате сексуална активност, използване на вагинален душ или използване на тампони.

Препоръчва се момичетата да направят първия си преглед при гинеколог на възраст между 13 и 15 години и да продължат с годишно посещение след това.

 

Прегледите се извършват от:

Галерия

Video Gallery

picture