Чудили ли сте се какво точно включва един наш Пакет Профилактика и как точно преминава този ден, посветен на проверка на здравния статус при нас? Увлекателно и много точно дават отговорите на всичко това, че и отгоре, от  www.edna.bg. Репортажът си са кръстили "Време за нас", а ние с тяхно позволение го копираме дословно:

 

Вече е юни и времето за коктейлите навън, които чакахме сякаш цяла вечност, за новите бански, за дългите разходки в парка и планината, за това да можем да се излежаваме мързеливо като котка на слънце, или просто на първата пейка, която погали окото ни, е тук!

Времето, което ние от edna.bg най-много обичаме, но и то – нас. Времето, в което имаме повече време за себе си и за близките ни. Времето, в което спокойно можем да си кажем: сега е моментът да анализирам в пряк и в преносен смисъл нещата, които са ми се случили от миналото лято до днес.

И тъй като не сме хора само на словото, но и на действието, решихме да се организираме и да проверим как е здравето ни, за да се впуснем на 100%  в лятото.

Открихме няколко столични лечебни заведения, които предлагат разнообразни профилактични изследвания, сравнихме базите като апаратура и локация, лекарите в тях – като фийдбек от потребителите.

Пуснахме запитвания тук-там и най-много ни хареса екипа на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център. Първо отговорихме на няколко въпроса, на базата на които от болницата прецениха за кой от пакетите профилактика, които предлагат, е най-подходящ за всяка от нас. Тъй като нямаме някакви съпътстващи заболявания, млади и активни сме ни посъветваха да си направим малкия им пакет на цена от около 1000 лева.

Не мина много време и вкупом отидохме в болницата, като в следващите редове ще ви споделим накратко за преживяването си.

Към 8:30 ч бяхме на място на ул. Околовръстен път 127, където още на входа ни посрещна усмихнато и вежливо Криси – дамата, която през цялото време бе с нас и ни разясняваше кое след кое следва. Първо минахме през Клинична лаборатория на първия етаж, където оставихме урина и ни взеха кръв.

Мед. Сестра Нина Иванова и мед. сестра Добринка Русимова (вдясно)

После вече можехме да пием вода и кафе, както и да хапнем, за което Криси се погрижи в замяна на по една широка усмивка от всяка от нас. Следващата стъпка беше да ни прегледа д-р Садко Писин  - специлист по кардиология и по вътрешни болести.

Д-р Садко Писин

 

Същият видяхме и на брошурите на болницата, посветени на профилактичните й пакети. Той говори тихо, бавно и много разбираемо. Освен това е и доста симпатичен, та нямахме нищо против и от подробния кардиологичен преглед, който проведе. След това ни постави на нещо като пътека за бягане, като ни инсталира специално устройство, което да проследява различни сърдечни показатели докато ходим бързо. Изследването се казва Стрес тест с натоварване (ВЕТ). Нищо стресиращо обаче няма в него, най-вече заради д-р Писин.

След това посетихме АГ специалиста д-р Любомира Лесичкова. Без изобщо да се занимаваме да си разнасяме стъкалцата и да чакаме за код за проверка на резултатите, посявката от микробиология и цитонамазка бяха моментално пренесени към дамите в Клинична лаборатория, които по-рано посетихме.

д-р Любомира Лесичкова

После с Криси слязохме на долния етаж, където с рентген специалистите от Отделение по образна диагностика провериха какво е състоянието на белите ни дробове, като преди това дамата на рецепция – Валя ни предложи вода, списание и плодови бонбони, докато чакаме.

Д-р Галина Геогиева-Козарова

След рентгена се запознахме с д-р Миглена Анталавичева, която работи в двете бази на болницата – тук, на Околовръстен път, но и в база 2 – в Младост.

д-р Миглена Анталавичева

 

Освен, че разпита всяка от нас за на пръв поглед несвързани със специалността й на гастроентеролог въпроси, накрая всичко си дойде по мястото, а изводът е – всичко – и пеперудите, и главоболията, тръгват от червата и стомаха.

Вече беше обедно време и след като хапнахме домашна супа топчета и един от най-добрия крем карамел в бистрото до болницата, се върнахме, за да обсъдим  резултатите, които вече бяха излезли и д-р Писин да ни преведе всичко на разбираем език. На част от нас препоръча посещение при прочутия ангиолог проф. Лъчезар Гроздински, както и при офталмолог –къдрокосата и широко усмихната д-р Емилия Колева. 

Проф. Лъчезар Гроздински

 

Д-р Емилия Колева

 

Направи ни впечатление, че на няколко места в болницата имаше разлепени стикери с QR кодове – за онлайн проверка на лабораторни резултати, за онлайн записване на час, за оставяне на Google review и други.

За по-малко от един работен ден бяхме свършили може би най-важната работа – проверихме здравето си. С чувство за изпълнен дълг, заредени с удовлетворение от приятните срещи с всеки от екипа на болницата, седнахме вечерта на по маргарита и смело начертахме плановете за лятото си, в което ще се впуснем спокойни и здрави.