За поредна година научният форум Софийски дни на ехокардиографията традиционно отличи високото ниво на ехокардиографската диагностика, прилагана в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център. По време на състезателната сесия в Candle Light формат д-р Виктор Константинов, специализант в отделението по Кардиология с ръководител проф. Найденка Златарева, завоюва заслуженото трето място.

В рамките на състезателната сесия на форума млади кардиолози презентират  интересни клинични случаи от реалната практика, а журито оценява тяхното мислене и отношение към диагностиката и лечението на пациента. Тази година в надпреварата се включиха 11 участници.

Международният научен симпозиум се проведе от 8 до 10 април в София по инициатива на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията с председател доц. Красимира Христова. Голямата тема на изданието бяха клапните болести, а програмата представи съвременните постижения в приложението на иновативните технологии в ехокардиографията за диагностика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания. 

Основната мисия на организаторите на събитието е да обучават кардиолозите и младите специалисти у нас на новите тенденции в образната диагностика на сърдечни и съдови заболявания. Ехокардиографията дава възможност за оценка и ранна диагностика, както и навременно лечение и проследяване на пациентите със сърдечно-съдови патологии. Неинвазивната оценка на пациента предхожда инвазивна оценка на състоянието на сърдечно-съдовата система, което се прави тогава, когато вече е наложително инвазивното лечение.

Свързани отделения