Кардиохирургия

Кабинет по кардиохирургия

В отделението се диагностицират и лекуват заболяванията:

Исхемична болест на сърцето:
Коронарна атеросклероза, проявяваща се със стенокарден пристъп. Стенокардният пристъп се характеризира с гръдна болка или стягане в гърдите, задух и лесна уморяемост. В началото тези симптоми се развиват при физическо натоварване, като оплакванията отминават няколко минути след преустановяване на физическото натоварване. Когато тези симптоми започнат да се проявяват в покой, това говори за задълбочаване на болестния процес и трябва спешно да потърсите вашия лекар.

Миокарден инфаркт – пълно прекъсване на кръвотока към сърдечния мускул. Характерни симптоми на това опасно и потенциално смъртоносно състояние са силната гръдна болка, разпространяваща се най-често към лявата ръка, задух, гадене, изпотяване, силно притеснение и страх. Това състояние изисква незабавна реакция и обаждане на тел. 112 или спешния телефон на Аджибадем Сити Клиник – 0700 13 112

Клапни пороци на сърцето – стеноза /инсуфициенция на митралната и аортна клапа – сърдечните клапи осигуряват еднопосочното движение на кръвта през кухините на сърцето. Когато тяхната функция и структура бъде нарушена (клапен порок), вследствие на вроден дефект, патологичен или дегенеративен процес, движението на кръвта се затруднява, а с това и работата на сърцето като цяло.

Дисекиращи аневризми на аортата – засягащи възходящата, торакалната и абдоминална аорта

Масивни белодробни емболии –  те са причинени от запушване на един или повече клонове на белодробната артерия от ембол. Най-честата причина за белодробна емболия е тромбозата на дълбоките вени, което причинява белодробен тромбемболизъм.

Галерия