Д-р Моландър: Лекарят, която умее да транслира науката за храненето в ежедневния живот
Д-р Моландър е лекар с практически опит в здравословното хранене, придобит в по-голямата си част в САЩ, като работи в сферата хранене и диететика, функционална медицина и нутригеномика. Защитава единствения за момента на Балканите дисертационен труд, свързан с 3D биопринтиане: 3D бипринтиране на колоректален карцином – имунобиологични аспекти в професионално направление – Медицина, докторска програма по Имунология.
Преподавател е по нутригеномика в Медицинския университет - Пловдив. Тя притежава множество и разнообразни сертификати за здравословно хранене от университетите “Корнел”, “Джордж Вашингтон” и “Станфорд”. Участва в ежегодните международни конференции “Храненето в медицината” и “Хранене и превантивна медицина” в САЩ.
Д-р Моландър провежда превантивна и медицинска хранителна терапия при различни болести, включително сърдечно съдови, ракови, автоимунни, метаболитни, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), възпалително заболяване на червата (IBD), липидни нарушения, стомашно-чревни проблеми и др.
Тя умее да транслира науката за храненето в ежедневния живот. Научните й интереси в последните няколко години са фокусирани върху лечението на колоректалния карцином.
Д-р Моландър създава хранителни режими, основани на доказателства и на индивидуалните лабораторни резултати. Тя използва подходите на функционалната медицина, когато е показано. Хранителните протоколи допълват терапевтичния алгоритъм на всеки пациент. Това, което я отличава, е нейната съпричастност към проблемите на пациента.
„Моята страст е да обучавам пациентите си на здравословен начин на живот, използвайки интегративен подход. Аз съм убедена, че всички заболявания и нарушения в микробиомния баланс на човешкия организъм започват от червата. Микробиомът е идентичен на нашия пръстов отпечатък. Той е строго индивидуален и грижата за него е основно оръжие срещу всички болести“ д-р Моландър.
Вижте повече за нея от видеото ТУК