Фондацията и популярната козметична марка за пръв път провеждат такива прегледи във Варна. Кампанията предизвика огромен интерес и часовете за прегледите свършиха за няколко часа. Тя беше проведена от опитния екип и специалистите от медицинския център, които имат квалификация за този тип диагностика.

120 жени преминаха мамография, а 135 бяха изследвани с ехограф. Целта на кампанията е да обърне погледа на повече жени да се погрижат за себе си и здравето си и да си направят профилактика за едно от най-коварните онкологични заболявания.

В Аджибадем Сити Клиник Медицински център работи единственият в Североизточна България дигитален мамограф с висока разделителна способност и ниска доза лъчение. Нашите специалисти за категорични, че за жените над 40 години преглед веднъж годишно увеличава шанса за ранна диагностика на рака на млечната жлеза. Ехографията на млечни жлези е безвреден метод за диагностика за пациентките до 40 г. Тя трябва да се провежда веднъж годишно.

Благодарим на нашите партньори, които направиха възможни тези прегледи и които спомогнаха за разширяване на здравната култура на много жени. Благодарим и на всички, които проявиха интерес към кампанията и които направиха една важна стъпка за профилактика на своето здраве!