Съдовият хирург д-р Димитър Големанов и екипът ни започват отново лазерните аблации на разширени вени. Процедурата е модерна, миниинвазивна и с много добри отзиви от пациентите. Провежда се в Аджибадем Сити Клиник Варна с нов тип лазер с радиално насочване.

Чрез него топлинната енергия се насочва така, че да обработва съдовете с по-голяма точност и да не ги уврежда. Методът позволява да се лекуват вените без големи разрези, без продължителен болничен престой, без белези.

„Няма ограничения за извършването на операцията, тя може да се прави целогодишно. Даже през летния период много хора в отпуска, върнали се за малко от чужбина, студенти и учители използват времето, за да решат проблема си с разширените вени“, казва д-р Големанов. Той подчертава, че лазерната термоаблация е част от комплексното лечение на разширените вени като се комбинира със склеротерапия, пеносклеротерапия или микрохирургия според всеки отделен случай.

Пациентите често отлагата решаването на проблеми си, най-често поради страх от болка. Съветът на съдовия хирург е да не отлагате във времето лечението, защото това влошава заболяването.

Пациентите често отлагата решаването на проблеми си, най-често поради страх от болка. Съветът на съдовия хирург е да не отлагате във времето лечението, защото това само води до влошаване на заболяването и затруднява терапията.

Специалистите на Аджибадем Сити Клиник Варна доц. Ангел Ангелов и д-р Димитър Големанов са пионери в метода у нас. За последните 5 години те имат над 1200 успешни процедури.

Всички прегледи, изследвания и процедури в Аджибадем Сити Клиник Варна продължават да се провеждат при засилени мерки за дезинфекция и предпазване от разпространението на коронавирус.