Ваксини, УНГ

Както при всяка ваксинация, така и при ваксината срещу COVID-19 се наблюдават грипоподобни странични явления. „Те се наблюдават при неголям процент от пациентите“, казва д-р Георги Геронтиев, специалист по Уши-нос-гърло и хомеопатия в Аджибадем Сити Клиник Варна. Оплакванията може да са температура, болки в мускулите, леко разтрисане, отпадналост. За да бъдат облекчени, лекарят препоръчва хомеопатична комбинация, която първо е изпитал върху себе си. Изпитана е и върху малък брой пациенти поради скорошното начало на ваксинирането.

„За да подействат мерките за облекчаване на страничните явления от ваксината, се изисква подготовка 3 дни преди самото поставяне“, уточнява д-р Геронтиев.

Той препоръчва Туя гранули 9 CH (разреждане) 1 път по 5 гранули – първоначално 3 дни преди, в деня на ваксинирането и 3 дни след това. Парагрип таблети в деня на ваксинацията – 8-10 таблетки през час и по 3-4 таблети 3 дни след ваксинирането. Апис мелифика 15 CH – три пъти по 5 гранули в деня и 3 дни след ваксинация.

Таблетките и гранулите могат да се смучат заедно. Подпомагащите мерки се повтарят и при реваксинацията.

„Направих тази комбинация с желанието да бъда полезен на хората, които са решили да се ваксинират. Ако решите, можете да пробвате – гарантирано е, че няма да Ви навреди, но може да помогне“, казва специалистът. Д-р Геронтиев има дългогодишна практика в Аджибадем Сити Клиник Варна и съчетава средствата на традиционната медицина с хомеопатия успешно при деца и при възрастни.

 

https://www.moreto.net/novini.php?n=435420