Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, от 21 април се възстановяват женските и детските консултации, плановите имунизации, прегледите в ДКЦ-тата и повеждането на планови операции. Можете да си запишете час на тел. 0700 33 900 и 0892 20 20 80.

Прегледите и манипулациите ще се провеждат при строго спазване на изискванията за дистанция и носене на маски

От 21 април се възстановяват детските консултации и плановите имунизации, които ще се провеждат във вторник и четвъртък с предварително запазени часове и при спазване на останалите мерки, като носене на маски.

Личните лекари няма да приемат други пациенти в тези дни, а при необходимост ще се правят консултации по телефона и пренасочване на пациенти към други лечебни заведения.

Женските консултации се възстановяват, като пред кабинетите на акушер-гинеколозите не се допуска струпване на повече от две пациентки и се изисква те да бъдат с маски и на разстояние от метър и половина.

Консултациите в диагностично-консултативните центрове също ще се провеждат по график, като не трябва да се допуска струпване на повече от двама пациенти пред кабинетите. 

Мерките за превенция на разпространяване на заболяването трябва да се спазват стриктно.

Вижте пълния текст на заповедта на министър Ананиев тук >