Към момента д-р Недев завежда Клиниката по лъчелечение в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София. Той е завършил медицина в Медицинския университет във Варна. Специализацията му по радиационна онкология е в университетската болница на Кейптаун, където негови учители са едни от най-известните онколози на ЮАР.

Пионер в много аспекти на лъчелечението, д-р Николай Недев е развил първата програма с модулиране на дозата /IMRT/ в Нова Зеландия. IMRT е в основата на модерното лъчелечение, в което планирането на лъчелечението чрез компютърно модулиране на интензитета на отделните лъчи дава възможност да се избегне засягане на здравите тъкани и органи.

Тази иновативна техника се прилага от д-р Недев и екипът му чрез най-новото поколение линеен ускорител Novalis TRUE BEAM STx, който позволява третирането на малки и големи тумори с максимална прецизност без нужда от скалпел.

Освен лечение на тумори и метастази на мозък, шия, кости и бял дроб специалистите в Аджибадем Сити Клиник прилагат и най-щадящите методи на терапия при рак на простата и рак на шийката на матката чрез брахитерапия. Брахитерапията е вид лъчелечение, при което източникът на радиация се вкарва в тумора директно със специални апликатори и катетри и облъчването става отвътре навън. Това позволява много високи дози да бъдат имплантирани директно в тумора, за да се щадят околните тъкани. Тези процедури са еднодневни и безболезнени като показват висока ефективност на лечение, спестяват хирургична намеса и осигуряват добро качество на живот за пациентите.

Започна записване за прегледите на д-р Недев на 29 март на телефони 0700 33 900 и 0892 20 20 80. Консултациите са платени.