Доц. Стефан Стефанов, съдов хирург

На 8 април 2023, събота, в Аджибадем Сити Клиник Варна ще преглежда съдовият хирург доц. д-р Стефан Стефанов, завеждащ клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост в София. Той ще приема пациенти с артериални заболявания: хронична артериална недостатъчност на долни крайници, стеснения на сънните артерии при мозъчно-съдова болест, артериална недостатъчност на горни крайници, Синдром и Болест на Рейно, пациенти с „диабетно“ ходило. Ще преглежда също пациенти с разширени вени и с остри и хронични лимфедеми. 

Прегледите във Варна ще се извършват в клиниката на ул. „Брегалница“ 1. и са платени. Ще се извършват само със записване на час на тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80.

В прегледите е включена Доплерова сонография на артериите на цялото тяло и периферно измерване на артериално налягане. Доц. Стефанов дава препоръка за най-правилното лечение според индивидуалните проблеми на пациента в тон със съвременните световни тенденции в съдовата хирургия.

Основен фокус за доц. д-р Стефан Стефанов е лечението на съдовите заболявания при пациенти със захарен диабет. Той е въвел за първи път в България редица операции към артериите на ходилото при тези болни – т.нар. Дистални артериални байпаси.  Защитил е дисертационен труд на същата тема през 2015 г.  
В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост в София са  извършени първите и до момента единствени операции в България на аневризми  на гръдната и коремна аорта, приети като най-сложните съдови интервенции.  
Лечението на мозъчно-съдовата болест е друг приоритет като оперативното лечение на сънната артерия се извършва успешно и с локална упойка при много възрастни пациенти или тежко болни. 

Доц. Стефанов е специализирал в Австрия, Германия и Швейцария в областта на периферната съдова хирургия, хирургично и ендоваскуларно лечение на аневризмите на аортата, ендовенозно лечение на варикозната болест. Представял е своя опит на различни български и международни научни форуми. 

Доц. Стефанов прегледи