Пламен Любенов, пролетен концерт

Фолклор, брейк и шлагери огласиха Дома на културата на слепите на 22 март 2024 г. Концертът „Гласовете ви чувам“, организиран от фондация „Съпричастие“ и модна шоу агенция „Идея прима“ събра за десета поредна година таланти със специфични потребности. Аджибадем Сити Клиник Варна подкрепя форума от първото му издание до сега.

Пролетният концерт се провежда по идея на Слави Аврамов, председател на фондация „Съпричастие“ към Съюза на слепите, а двигател и водещ е Димитър Увалиев от агенция „Идея прима“.

Завладяващи фолклорни ритми изпълниха оркестър „Спектър“, воден от изявания майстор на кавала и преподавател по фолклор Николай Докторов. Вокална група за градски и популярни песни „Еделвайс“ и трио „Надежда“ развълнуваха публиката с романтични послания. Фолклорният ансамбъл „Варна“ към Съюза на глухите показаха, че когато човек иска да танцува, нищо не може да го спре. Към пъстрия празник с танци се присъедини и Клуб за народни танци „Ръка за ръка“ със своите най-малки, малки и големи танцьори.

Връх в спектакъла бяха акробатичните и брейк изпълнения на Пламен Любенов – MC Flame, победител в „България търси талант“. И с инвалидна количка той показва, че за човешката физика и духа граници няма.

Годишната творческа изява в Дома на културата на слепите събира все повече участници и поддръжници, сред които районните кметове на район Младост Христо Христов и район Аспарухово Ивайло Маринов, подкрепата на частния бизнес и различни спомоществователи от града.

Оркестър с г-н Докторов
Концерт "Гласовете ви чувам" 2024
Пламен Любенов - MC Flame, певци и танцьори показаха таланти в Културния дом на слепите във Варна.