"Ако след къпане в морето или в басейн, почуствате сърбеж, припукване, тежест или болка в ухото, това е повод да се обърнете към лекар", казва д-р Томова. Тя и колегите й специалисти по уши, нос и гърло в медицинския център във Варна имат богат опит с подобна симптоматика в летните месеци. Важно е да се търси помощта на лекар.

Процедурата за извеждането на водата от ухото се извършва в специализираните кабинети от лекари-специалисти. Важно е тя да се извърши прецизно, защото това е важен и деликатен орган. Продължителното оставане на вода в ухото може да доведе до дългосрочни усложнения, предупреждават лекарите.

Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна разполага с два кабинета Уши-нос-гърло, които работят целодневно от понеделник по петък. Специалистите работят с направления по Здравна каса, със здравно-осигурителни фондове и платен прием по ценоразпис на центъра. Те имат богата практика и се отнасят към пациентите с внимание и грижа. Имат значителна практика и при лечението на деца.