Бягане в Морската градина 5kmrun

На 24 февруари, събота, от 11 часа деца ще застанат на старт в Морската градина, за да пробягат 2 километра. Парковото бягане се организира от 5kmrun и в него може да участва всеки желаещ. Аджибадем Сити Клиник Варна подкрепя 2km Kids във Варна през цялата 2024-та година като осигурява наградите за малките участници. 

Медиците на Аджибадем Сити Клиник вярват, че поддръжката на добро здраве от ранна възраст чрез спорт на открито и закаляване е най-добрият начин за превенция на заболяванията през целия живот. Високата здравна култура се възпитава от най-ранна възраст и е от ключово значение при диагностиката и лечението на хора от всички възрасти.

През 2024-та Аджибадем Сити Клиник Варна ще се включи и в други активности на организацията 5kmrun във Варна. Ще предоставим ваучери за безплатни прегледи на бягащите жени за 8-ми март, ще се включим в събитията през юни и септември. Ще продължим партньорството си през Ноември - месеца на мъжкото здраве, който напомня на силния пол да се погрижи за здравето си с профилактика и редовни прегледи.

5kmrun е организация за свободно парково бягане, която набира скорост през последните години. В него може да участва всеки желаещ като се бяга всяка събота, независимо от метеорологичните условия. Всяка последна събота през месеца на старта застават деца. Началото е от 11 часа, мястото - началото на централната алея близо до Летния театър.

Освен директна полза за здравето с бягане на открито, заниманието създава нови познанства и приятелски връзки. Благодарение на он-лайн платформата https://5kmrun.bg/  участниците могат да регистрират своите постижения и да получават стимули за тях. На старта в Морската градина във Варна застават хора от различни възрасти и занимания - трениращи активно ученици, студенти, цели семейства, хора в активна възраст, ветерани.