За пета поредна година фестивалът привлича вниманието към своите програми за рехабилитация и развитие на деца със специални потребности. Това се прави точно преди началото на учебната година, за да започне тя с усмивки за всички. 

Средства ще се набират и като дарения и под формата на забавления, открит базар с ръчно изработени предмети и фермерски продукти, музика и танци, работилници за деца, турнир по народна топка. Тази година "Усмихни се, Карин дом" ще премине под знака на българския фолклор и дрескодът ще е народна носия или риза с шевица.

За нас от Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна е гордост да подкрепим това набиращо популярност семейно събитие, което има своите дългосрочни ползи за децата със специални потребности, техните близки и екипите от специални педагози и рехабилитатори.

"Карин дом" е уникална за България организацията с нестопанска цел, основана през 1996 г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов.

Повече от 20 години "Карин дом" е организация с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Обучителният център на организацията обучава специалисти и екипи от цяла България. Годишно "Карин дом" подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалиста.