Участници на различна възраст застанаха на старта на 30 ноември 2019 г. Мнозина си бяха пуснали мустаци като знак на съпричастност към каузата, а други си бяха залепили мустаци - символ на Мовембър - ноември. Преди началото Павел Павлов от организацията 5kmrun обърна внимание на участниците колко важни са профилактичните прегледи, които да следят за мъжкото здраве. Ракът на простата е едно от най-опасните заболявания при мъжете. Предпоставка за ранното му откриване и успешно излекуване е регулярно посещение на уролог.

Аджибадем Сити Клиник Варна подкрепи ентусиазма на бягащите с награди - ваучери за безплатен преглед при уролог. На финала чрез томбола те бяха спечелени от няколко участници. Д-р Георги Панайотов - специалист в медицинския център във Варна ще проведе прегледите. Той е с богат опит в диагностиката и лечение на болести при мъжете. 

За да мотивира пациентите да се преглеждат редовно, Аджибадем Сити Клиник Варна разработи програма Мъжко здраве. Тя включва 35% отстъпка от платените изследвания с ехограф на простата и туморен маркер PSA total. В клиниката се провеждат специализирани урологични прегледи и се прави пълен набор клинични лабораторни изследвания, които да подпомогнат диагностиката на простата.