Рентгенологът д-р Николай Николов получи отличието „Лекар на годината“. Специалистът по образна диагностика има редица специализации по ангиология, сертификати по спешна кардиология и спешна травматология от Американските асоциации по кардиология и травматология и дългогодишен опит у нас и в чужбина. Само за последните 2-3 месеца д-р Николов е разчел хиляди снимки на рентген и е подпомогнал диагностиката и лечението на огромен кръг пациенти с COVID-19 или с усложнения от коронавирус. Успоредно с това той продължава да извършва и специализирани ехографии.

Отличието „Млад лекар на годината“ бе връчено на д-р Цветана Йорданова – пулмолог. Всеотдайната лекарка вече има рани по лицето от маски, но не престава да работи извънредно и да преглежда огромния поток от пациенти с усложнени пневмонии. Д-р Йорданова има безценен опит, придобит в университетска болница „Св. Марина“ в Интензивно респираторно отделение, където е работила 14 години.

В раздела за медицински специалист годишното отличие отиде при медицинска сестра Бисерка Радославова. Операционна сестра на лазерни аблации, в продължение на 5 години тя беше старша сестра на медицинския център и се грижеше за спазване на медицинските стандарти и снабдяването с медикаменти и материали независимо от периоди на криза.

Призът за регистратор получи Силвия Желязкова – колежката, от чието лице усмивката не изчезва никога. Ще я забележите и когато е на регистратура, и когато я чувате по телефона от кол-центъра.

Всички колеги са отличени за „висок професионализъм, всеотдайност при грижите за пациентите, отношение към екипа и принос за изграждане доброто име на Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна“. Те осъществяват идеята и целите на нашата верига да прилагат най-високи критерии в работата си, да бъдат внимателни и любезни с пациентите и техните близки при всякакви обстоятелства.

Пожеланията на екипа са за една спокойна и по-здрава година и хармонични отношения между медици и пациенти!