По време на посещението си във Варна д-р Сашо Райков се запозна задълбочено с проблемите на пациентки и обсъди с тях как може да им помогне. АГ-специалистът от Центъра за асистирана репродукция в Болница Токуда е със значителен опит в решаването на различен тип проблеми по модерен способ. Той има 12-годишен опит в клиники в Испания и прилага методи и стандарти, възприети на европейско ниво.

Заедно със своите колеги от Болница Токуда д-р Райков подготвя първия по рода си за България стандарт за диагностика и лечение на хора с репродуктивни проблеми. Разработката ще улесни АГ-специалистите, които се сблъскват постоянно с различни по тип проблеми, свързани с репродуктивното здраве. 

Д-р Райков обсъди с лекари от Аджибадем Сити Клиник Варна възможности за партньорство, за да бъдат улеснени жените с репродуктивни проблеми от Варна и региона и да получат една модерна и ефективна грижа като се намали броя на пътуванията до София.

За планиране и консултация с лекарите от Центъра за асистирана репродукция в АСС Болница Токуда - тел. 02/403 4000 и 02/403 4245.  

Продължава инициативата на фондация "Мечта за дете" в подкрепа на репродуктивното здраве в Аджибадем Сити Клиник Варна съвместно с Младежкия Ротааркт клуб във Варна. До 16 юли млади хора, членове на организацията, ще си направят безплатни изследвания в клиничанта лаборатория на Аджибадем Сити Клиник Варна. Идеята на изследванията е и да насочи вниманието на по-младото поколение към репродуктивното здраве, следенето и поддържането му.