Д-р Едвин Васви, неврохирург

Младият и енергичен лекар д-р Едвин Васви започва прегледи в Аджибадем Сити Клиник във Варна. Той е неврохирург с опит в операционната зала и с желание да помага и на пациенти в извънболничната помощ.

Д-р Васви е завършил медицина в Медицинска академия в София. Специализира и практикува в Клиниката по неврохирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна от 2016 г. Вълнува го невроонкологията – лечението на туморни заболявания на главния и гръбначния мозък. Специализирал е при един от най-изявените експерти по гръбначна хирургия в света - проф. д-р Мехмет Зилели в Клиниката по спинална хирургия в Измир, Турция.
Д-р Васви има опит и интерес към лечението главно на заболявания на гръбначния стълб – дископатии, стеснения на гръбначния стълб (спинална стеноза), дегенеративни заболявания, спондилолистеза, както и травматични и остеопоротични фрактури на прешлените.

„В кабинета на неврохирурга извън болницата идват най-често хора, които се оплакват от болки в гръбначния стълб. Това са основно болки в шийния и поясния отдел – двете зони, които са по-мобилни в сравнение с гръдния отдел. Нашата помощ като специалисти търсят също и пациенти с изтръпвания, болки и слабост в крайниците. Най-често те са резултат от дискови хернии и дегенеративни промени. Занимавам се също с диагностика и предприемане на терапевтичен план на туморни образувания“, казва д-р Васви.

Неврохирургията има и консервативен отговор на въпроса за болките в гръбнака – не е задължително оперативното лечение. Средно един от десет пациенти се нуждае от операция. При повечето случаи се прилага терапия с медикаменти и/или физиотерапия. 

„Работата на неврохирурга в клиниката е да определи кой пациент има нужда от операция и кой – от консервативно лечение“, подчертава д-р Едвин Васви. В Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна той си партнира със специалистите по Образна диагностика. Клиниката разполага със съвременни апарати: рентген, компютърен томограф и ядрено-магнитен резонанс.

Д-р Едвин Васви преглежда в понеделник и четвъртък със записан час на телефони 0700 33 900, 0892 20 20 80. Още за квалификациите и специализациите му, можете да видите тук https://acibademcityclinic.bg/varna/lekari/detaili/d-r-edvin-vasvi

 

Свързани отделения