И в условията на строги мерки срещу разпространяването на коронавирус лекарите продължават да се грижат за своите пациенти с внимание и отношение. Всеки ден прием имат опитни специалисти по ендокринология, ортопедия, УНГ, дерматология, гастроентерология, неврология, очни лекари, уролози. На разположение са хирурзи, които преглеждат и извършват амбулаторни манипулации. Заради наложената карантина АГ-специалистите консултират бременни жени само по телефона, но преглеждат всички други.

Поддържа се формулата за комплексна грижа за здравето като на едно място и в кратък срок се извършват прегледи, анализират се лабораторни резултати и се разчитат изследвания направени на ехограф, рентген, скенер и ЯМР.

Двама специалисти пулмолози бдят за състоянието на хора, които са с усложнения от грип, дихателни проблеми от друг характер и се нуждаят от уточняване и лечение. Рентгенът в медицинския център работи без записване на час, снимка се прави веднага и се разчита в рамките на минути.

Особено внимание в дните на пандемия е нужно да се обърне на хората с кардиологични проблеми. Те са особено уязвими при инфекция и не бива да отлагат да следят състоянието си. В Аджибадем Сити Клиник целодневно има прием при кардиолог, който може да извърши ехокардиография, ако това е необходимо.

Можете да разчитате на сестрите на клиниката, които целодневно извършват манипулации: мерене на кръвно, ЕКГ, поставяне на инжекции и вливане на банки, предписани от лекар, смяна на превръзки.

Пациентите и техните придружители, които не са от Варна и имат записан час за преглед или изследване в Аджибадем Сити Клиник Варна, могат да преминат през КПП-тата на града с предварително попълнена и разпечатана декларация, която се изтегля от сайта на МВР.

Медицинският център работи и в съботни дни от 8.30 до 15 ч.