Бягане с мустаци 5kmrun 2023

Награди - безплатен преглед при уролог, раздаде Аджибадем Сити Клиник Медицински център във Варна на участници в бягането 5kmrun. В последната събота на ноември те се събират, за да подкрепят Месеца на мъжко здраве и профилактичните прегледи за рак на простатата.

Острият варненски вятър и дъжд не спряха ентусиазма и над 80 човека се събраха на старта в Морската градина. Някои от тях са си пускали близо месец естествени мустаци, за да покажат съпричастност към каузата. Жените пък си залепят хартиени. 

"Все още мъжете не знаят за Мовембър и профилактичните прегледи при уролог. Трябва да се напомня, трябва повече да се говори!", коментира участник в бягането. На старта застават най-различни бегачи: ученици и студенти, които активно спортуват, привърженици на дългите разстояния, семейства, англоговорящи, германци от Медицинския университет. Всеки се стреми да подобри свое собствено постижение, прави се класация по отбори или просто бяга за здраве.

5kmrun е организация с над 30 000 последователи. Всяка събота ентусиастите бягат в парковете в големите градове независимо от метеорологичните условия. Последната събота на ноември стартът е известен като Мустак-рън и напомня на мъжете да бъдат постоянни и да се преглеждат веднъж годишно. 

За да ги подкрепи Аджибадем Сити Клиник Варна се включи в акцията с ваучери за безплатен преглед при уролог. Медицинският център разполага с всичко нужно за диагностиката на онкологични заболявания при мъжете – специалисти-уролози, клинична лаборатория, сектор Образна диагностика с компютърен томограф и най-новия ядрено-магнитен резонанс в Североизточна България.

На финала ваучерите за прегледи при уролог бяха разиграни на томбола. Очакваме техните преносители и се радваме, че срещнахме съпричастност и отношение към темата "Мъжко здраве".

СНИМКИ: 5kmrun Варна

Бягане с мустаци - награди1 2023
Бягане с мустаци - 2023
Бягане с мустаци - награди2023
Бягане с мустаци - награди2
Бегачи от 5kmrun се включиха в месеца за подкрепа на мъжкото здраве в традиционния Мустак-рън.