Карин дом - откриване
Карин дом има вече своята нова, просторна и модерна сграда във Варна. Само година и половина след първата копка комплексът за социални, здравни и образователни услуги отвори врати на бул. „Цар Освободител" 86 А. Лентата прерязаха изпълнителният директор Борислава Черкевоза, кметът на Варна Иван Портних, Мая Донева – доскоро изпълнителен директор на Фондация Карин дом и двигател на проекта, представители на фондации и спонсори, както и деца, за които се грижат специалисти от дома.

Вече можете да откриете специалистите на Карин дом в новата сграда зад Здравната каса с уютен зелен и тих район. Новото място е продължение на проекта, който дипломатът Иван Станчов започна преди 25 години във Варна – децата със специални потребности и техните родители да получават съвременни грижи, да развиват своите умения и самостоятелност, да се образоват по модерни начини. Карин дом е уникално място, където екип от специалисти предоставя съвременни здравни и образователни услуги на деца не само от Варна, а и от цяла България.

Новата сграда е създадена след архитектурен конкурс, в който участваха над 150 проекта. Тя е изпълнена от „Планекс“ и е оборудвана само с естествени материали. На площ от 2 890 кв.м са разположени различните дейности на дома за рехабилитация и обучение, предвидени за най-съвременните методи за терапия. Тук се прилагат различни способи на физиотерапия, хидротерапия, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, сензорна зала, медицински център, обучителни зали. Към дома има вътрешен двор с две детски площадки.

Но нищо от тези модерни средства със светъл дизайн нямаше да работи, ако не беше изключително подготвения и сърцат екип на дома, който с много любов и професионализъм помага на децата и техните семейства.

Екипът на Аджибадем Сити Клиник Варна и болниците Acibadem в Турция са съпричастни към този изключителен за България социален проект и го подпомагат с всичко, с което могат. Честито откриване!