Нов център за обучение и терапия ще има варненската организация "Карин дом". Първата копка от проекта на нашите партньори беше направена от изпълнителния директор Мая Донева и кмета на Варна Иван Портних.

Основана преди 25 години от  дипломата и филантроп Иван Станчов, организацията е уникална за България със своят център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални нужди.  До момента "Карин дом" се помещава в семейната вила на фамилията Станчови в Морската градина на Варна.

През 2019 г. Община Варна дари терен на гърба на Проектантска организация за строеж на нов център, който да поеме нарастналите дейности на организацията.

Над 300 деца и техните семейства получават подкрепа от екип от 40 специалисти в изключителен опит в терапията и обучението на деца със специални потребности. Над 1200 специалисти от страната са обучени как да развиват уменията на децата.

В новия дом ще продължава работата на обучителния център за предагози и родители, центъра за рехабилитация на деца от 3 до 8 г., Монтесори къща и др. "Карин дом" развива и програма за ранна интервенция на деца от 0 до 3 г.

Като дългогодишен партньор Аджибадем Сити Клиник се радва на напредъка на проекта, който подпомага интеграцията и развитието на децата и техните семейства.