Лекарят и неговият екип са извършили няколкостотин операции по метода на лазерна аблация в Аджибадем Сити Клиник Варна за последните 5 години. Успеваемостта на метода е около 98% и отзивите на пациентите са отлични.

Разширените вени са подценяван проблем, чието решаване мнозина отлагат във времето. Причина за това са страхът от болка по време на операция, болничния престой и дългото възстановяване. При лазерната аблация всички тези обстоятелства са сведени до минимум. Това е миниинвазивна операция, в която чрез лазерно влакно се влиза във вената и се предизвиква нейното свиване. Пациентът се наблюдава в рамките на деня, след което може да се прибере у дома и да се върне към рутинните си дейности. Травмата и болката са малки, а възстановителният период е кратък и леснопоносим.

Лазерната аблация лекува успешно всички симптоми на разширените вени - тежест, оток, болка, подуване на краката, както и козметичните дефекти, свързани със заболяването.

„Добре е човек да се отучи да добавя сол или да намали чувствително нейния прием. Добрата хидратация е изключително важна – трябва да се пият поне 2 литра вода дневно. Полезен навик е уморените крака да се обливат със студена или хладка вода от глезените към бедрата. Препоръчително е повече движение, спорт, особено при хора с фамилна обремененост“, съветва д-р Големанов.