Обединихме се около мнението, че биопсията на гърда трябва да бъде обособена като отделна клинична подпътека. Съвременните стандарти за лечение на това заболяване в света определят, че първо се взема биопсия. Изследват се характеристиките на тумора и това определя какво лечение се започва. Това определя дали да се оперира. Предлагаме също поне един имплант да бъде поет от НЗОК“, казва д-р Иванов.

 

Онкопластичният хирург има богат опит във Великобритания с лечение на рак на гърдата. В Аджибадем Сити Клиник Варна той прилага кор-биопсия под ехографски контрол. Това е съвременен метод на широкоиглена биопсия, при който се взема достатъчно материал за определяне морфологията и измененията на клетките и се препоръчва за диагностика на мекотъканните саркоми.

 

Д-р Вълкан Иванов стартира с колегите си и програмата One-stop-clinic в Аджибадем Сити Клиник. Със средствата на образната диагностика и биопсията в рамките на няколко дни се дава точна диагностика за състоянието на млечната жлеза и се прави план за лечение за всеки индивидуален случай.

 


На снимката: /от ляво на дясно/: Д-р Вълкан Иванов, д-р Красимир Шопов, д-р Росица Кръстева, д-р Светлин Николов по време на кръглата маса, организирана от фондация "Експерти срещу рака".