Служители на Аджибадем Сити Клиник Медицински център преминаха двудневно обучение на тема как да се избягват конфликтните взаимодействия и да се обслужват пациентите по-добре. Тренинга с игрови елементи и упражнения от арттерапията води психологът д-р Антонина Кардашева – изявен HR специалист и експерт по Емоционална интелигентност от Smart Strategies Ltd.

Регистратори, лаборанти, рентгенови лаборанти и медицински сестри разиграха ситуации от практиката си и дискутираха различните типове събеседници, с които се срещат ежедневно. По-доброто взаимодействие на отделните звена в медицинския център също беше сред целите на тренинга.

Обучението премина в спокойната и шикозна обстановка на екокомплекс „Шерба“. След заниманията по психотренинг участниците усвоиха и още едно умение – да дегустират и да правят вино по свой вкус в ателието Be Winmaker на Виноклуб Варна и винотека „Дарзалас“.

На финала участниците получиха сертификати. Това е първото от поредицата обучения на екипа на Аджибадем Сити Клиник Медицински център за годината, което цели подобряване на екипната работа.