„В Обединеното кралство усвоих широко прилагани там методи за съхраняването на женската гърда при онкологични заболявания. Уверен съм, че те ще бъдат посрещнати добре от жените у нас, които са диагностицирани с такива заболявания. Ще работим в тясно сътрудничество със специалистите по Образна диагностика от Аджибадем Сити Клиник Варна, които са наложени със своя опит и професионализъм”, казва д-р Иванов.

Той е завършил Медицинския университет във Варна през 2002 г. Работил е като асистент по обща, миниинвазивна и жлъчно-чернодробна хирургия във Военоморска болница-Варна (МБАЛ към ВМА). През 2011 г. придобива специалност Обща хирургия в Медицински университет – Варна.

От април 2012 година започва работа в Англия, стартирайки от позиция лекар-ординатор Обща хирургия в Ashford (Kent) и през следващите четири години се утвърждава до най-високата клинична болнична позиция във Великобритания и държавите от Британския съюз – консултант-хирург.

Сред специализациите, които е завършил са по ултразвук на съдове, микрохирургия, лапароскопска хирургия, реконструкция на гърда, мамопластики в болници и колежи на Обединеното кралство, Словения, Военно-медицинска академия, Медицински университет-София.

В Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Вълкан Иванов ще преглежда като специалист по обща хирургия и консултант по онкопластична хирургия във вторник и петък от 14 до 18 ч. с предварително записване на час на телефони 0700 33 900 или 0892 202 080, а също и на мейл varna@acibademcityclinic.bg.