Д-р Сабинова се дипломира със специалност "Медицина" в Медицинския университет във Варна през 2013-та година. От 2014-та година до 2016 г. работи в Клиниката по гинекология на МБАЛ "Св. Анна" във Варна. През 2018 г. придобива специалност "Акушерство и гинекология". 

От 2016 г. до този момент работи в СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" - Варна. Има опит в диагностиката и лечението на гинекологични заболявания, провежда раждане по естествен и по оперативен път. Специализирала е и практикува лапароскопска хирургия. 

Лекарката има редица участия на конгреси и семинари по специалността. Продължава да развива професионалните си умения и да разширява квалификацията си с курсове.

"Като лекар имам специален интерес към съвременните методи на лечение на заболявания на женската полова система. За мен също така е много вълнуващо да проследявам бременност и да помагам при появата на един нов живот", казва д-р Сабинова.

Д-р Сабинова е завършила средното образование в Истанбул и владее свободно турски език. Ползва и английски.

Благодарение на клиничната лаборатория, сектор Образна диагностика и широкия кръг специалисти в Аджибадем Сити Клиник Варна младият лекар има възможност да провежда прегледи с всички необходими изследвания и допълнителни консулти.