Тя обобщи положителното влияние на слънцето за синтеза на витамин D, подсилването на имунната система и доброто въздействие върху общото психологическо състояние на хората. Предпазването от слънцето е важно, за да бъдем здрави и получим добър тен. Нанасянето на слънчезащитните кремове и лосиони трябва да става на 2 часа.

„Деца под 3-годишна възраст не бива да се водят на плаж, защото нито кожата им, нито терморегулиращата им система са изградени да се справят със слънцето, както при възрастните. Разходки на открито осигуряват нужната доза слънчева светлина като е препоръчително откритите части да се мажат със слънчезащитни кремове, а главата и очите да се предпазват с шапки и очила“, каза д-р Николова.

В разговора за летните занимания с водещата Силвия Благоева участваха също диетологът д-р Диана Найденова и артистките от Държавен куклен театър Таня Велянова и Гергана Господинова. Цялото предаване може да се види в интернет на адрес http://bnt.bg/…/dobro-utro-…/izla-chvane-ot-varna-03-06-2015